Over ons

Rondleiding door Polvo BV

Het centraal magazijn in Moerdijk is het logistieke hart van Polvo. Hier komen niet alleen de producten binnen, maar worden ze ook verwerkt en of opgeslagen. Vanuit het magazijn gaan de producten naar een van onze vestigingen, of naar de klant.

Wist je dat klanten ook een bestelling kunnen doen, en deze op afroep kunnen laten bezorgen? Zo heeft de klant altijd op het juiste moment alle benodigde producten in huis! Benieuwd hoe het er aan toegaat in het magazijn van de hoofdvestiging van Polvo in Zevenbergen?
Bekijk dan dit filmpje waarin we je in vogelvlucht meenemen door het magazijn.

Over het bedrijf

Polvo bv heeft een 14-tal gerenommeerde ijzerwarenvakhandels met 52 vestigingen door heel Nederland. Het hoofdkantoor van Polvo is gevestigd in Zevenbergen van waaruit we werkzaam zijn binnen de regio’s zuid, west en oost. Polvo zet de komende jaren in op autonome groei en acquisitie om de langdurige continuïteit van de organisatie te waarborgen, respecterende de wet, de mens en het milieu.

Vanuit het hoofdkantoor worden een aantal zaken centraal per regio geregeld. Het betreft administratie, ICT, logistiek, inkoop, HR, kwaliteit en facilitaire zaken. Ook de marketing & reclame wordt centraal voor alle bedrijven aangestuurd.

Onze missie

We zijn een marktgerichte organisatie en stemmen onze producten en diensten af op de wensen van de klant. Wat we willen bereiken is om door autonome groei en acquisitie van bedrijven de leidende marktpositie in Nederland te behouden en om onze klant optimaal te bedienen.

Onze visie

We richten ons volledig op de wensen van de klant, met respect voor het personeel, de omgeving en maatschappij. Op deze wijze willen we onze klant graag volledig ontzorgen door het aanbieden van totaalconcepten, van de offerte tot aan de aftersales.

Onze doelstellingen

We streven naar de meest efficiënte werkwijze voor afnemers en haar eigen organisatie om in het belang van alle stakeholders een gezamenlijke win-win situatie te creëren.

Polvo

De ijzerwarenvakhandel bestaat van oorsprong uit familiebedrijven. Deze familiebedrijfjes werden getypeerd als de ‘’winkel van sinkel’’. Het assortiment bestond meestal uit: potten, pannen, kachels, lood, zink, dakbedekking, gasfornuizen, landbouwwerktuigen en ploegscharen. Na verloop van tijd werd dit assortiment uitgebreid met stalen balken, pijpen, fittingen, flenzen, bouten en moeren. Kortom het gezegde: ‘’in de winkel van sinkel is alles te koop’’ werd eer aangedaan. Heel langzaamaan heeft er een verschuiving plaatsgevonden binnen de ijzerwarenvakhandels. De familiebedrijfjes hadden geen opvolging en werden opgekocht door andere ijzerwarenvakhandels, deze gingen zich centreren en gingen zich verplaatsen van de binnenstad naar de industriële gebieden.

Pallieter Group bv, een investeringsmaatschappij, neemt in 1986 G. Leys en Zn over. G. Leys en Zn. had namelijk geen natuurlijke opvolger. Door Leys bv, onder het bewind van pallieter, worden kleine overnames verricht en vestigingen geopend. In het jaar 2001 treedt de heer van Meurs in dienst als algemeen directeur. Daar Pallieter zelf een speler van belang wil worden in de ijzerwarenbranche wordt besloten dat indien er mogelijkheden zijn om een bv in de ijzerwarenvakhandel over te nemen, hier serieus naar zal worden gekeken. Sindsdien zijn er verschillende ijzerwarenvakhandels overgenomen zoals Kruyt bv, Lekkerkerker bv, en GKL VT. In 2007 wordt Polvo bv opgericht die onder de Pallieter Group valt. Alle ijzerwarenvakhandels vallen onder Polvo bv. Sindsdien zijn er nog meer ijzerwarenvakhandels overgenomen, waaronder Dubson, Zwaard, De Schakel en nog een aantal andere ijzerwarenvakhandels. Een overzicht van de huidige ijzerwarenvakhandels lees je hieronder.

In 2019 heeft Grafton Group Inc. Polvo bv overgenomen van Pallieter Group bv. Polvo bv is sinds 2019 onderdeel van Grafton Group Inc.

Onze ijzerwaren vakhandels

Dubson

Al meer dan een halve eeuw vaart bouw en industrie in Barendrecht en ruime omgeving blindelings op het ruime assortiment en het praktische advies van Dubson. Dubson levert machines, ijzerwaren, gereedschappen. Maar ook standaard binnendeuren met stalen kozijnen zoals de klanten dat graag zien: van de beste merken en ingebed in een sfeer van advisering en begeleiding. Op de goed bereikbare vestiging staat het vakkundig personeel vijf dagen per week vanaf 07.00 uur voor de klanten klaar. De webshop en bouw app zijn zeven dagen per week 24 uur per dag bereikbaar. Middels een eigen inlog komen de klanten in een gepersonaliseerde bestelomgeving terecht waar ook facturen, keuringsrapporten en eventueel openstaande prijsopgaves kunnen worden ingezien.

De Schakel

De Schakel in Huizen is een bijzondere vestiging van Polvo met een rijke historie en een sterke merknaam. Met Polvo wordt er een unieke combinatie geboden van de regionale kracht en herkenbaarheid van De Schakel, en met de geoliede back up van Polvo. Het zijn de trouwe klanten die hier elke dag van profiteren. Klanten van De Schakel worden supersnel beleverd vanuit het centrale Polvo magazijn in Moerdijk. Waar de klanten ook bouwen, door de digitalisering van de webshop en app wordt er de volgende dag aan klanten geleverd.

Zwaard

Zwaard is een groothandel gevestigd in het westen van het land. Het team van vijf man staat elke dag voor de klant klaar om te helpen met hun kennis en service gerichte instelling, De visie van Zwaard is om voor elke klant en voor elk probleem een oplossing te bieden en daardoor een goede relatie op te bouwen met een klant.

Kooning Schiphol

Op de unieke locatie Schiphol Airport heeft Kooning Schiphol bv al meer dan 45 jaar een uitstekende reputatie opgebouwd. Naast het leveren van specifiek hang-sluitwerk voor Schiphol bedient Kooning Schiphol op en rond de luchthaven en “groot” Amsterdam zakelijke afnemers in diverse branches met alles wat verder nodig is voor Bouw, Industrie en facilitaire bedrijven. Tevens heeft Kooning Schiphol zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het leveren van werk- en uniformkleding voor “kleine” ondernemingen tot grote nationale- en internationale spelers. Daarnaast is Kooning Schiphol als een van de weinige bedrijven door de Schiphol Group geaccrediteerd als “erkend Leverancier”. Kooning Schiphol is daardoor geautoriseerd om hun eigen bedrijfsauto’s zelf te voorzien van een unieke zegel zodat ook het leveren achter de douane snel en zonder problemen geregeld wordt wat een enorme tijdwinst voor de afnemers van Kooning Schiphol oplevert.

Lekkerkerker

Lekkerkerker is dé specialist als je gereedschappen, hang- en sluitwerk, PBM en ijzerwaren zoekt. Voorzien van een praktisch gebruiksadvies om uw project maximaal te ondersteunen. ZZP’ers en bouwbedrijven kunnen terecht in de vestigingen in Utrecht, Wijk bij Duurstede, Houten en Amersfoort. De 25 medewerkers zijn vakkundig, tot in hun vingertoppen ervaren en weten precies welke oplossing een klant nodig heeft voor zijn specifieke klus.

Van der Stad

Als Van der Stad het niet heeft, dan vind je het nergens. Ook bijzonder is dat op élke vestiging van Van der Stad een speciaal op de klant in die regio afgestemd assortiment wordt aangeboden. Verder informeert Van der Stad de klanten proactief over wetswijzigingen die voor hen van belang zijn. Van der Stad staat bekend om vakkennis en het immense assortiment van meer dan 40.000 artikelen dat vanuit ons centrale Polvo magazijn in Moerdijk, mits op voorraad, binnen 24 uur wordt geleverd, waar ook in Nederland. De 24-uurs levering aan onze klanten, zoals ZZP’ers maar ook aan aannemers, scheelt enorm veel haalbewegingen. Vooral voor grotere aannemers wordt dit steeds meer een issue en Van der Stad heeft daar dé oplossing voor.

van Enckevort

Van Enckevort is een groothandel in het zuidelijk werkgebied van Polvo. Van Enckevort zit met 11 vestigingen in oostelijk Brabant en Limburg. De aansturing van deze vestigingen vindt plaats vanuit de hoofdvestiging in Venlo. Hier zitten ook de diverse specialisme zoals projecten, timmerfabrieken, glasverwerkers, interieurbouw en E-techniek. Met het complete team van 95 man zijn wij dagelijks bezig om onze klanten en potentiele klanten te voorzien van kennis en kunde. Verder willen we de voorraad zo dicht mogelijk bij onze klanten hebben zodat zij snel over hun materialen kunnen beschikken. Onze visie is om bij onze klanten de focus te gaan leggen op langdurige relaties die zijn gebaseerd op vergaande samenwerking en wederzijds vertrouwen.

Holtgrefe

Holtgrefe heeft haar hoofdvestiging in Waalwijk met nevenvestigingen in Oosterhout, den Bosch en Veghel. Holtgrefe bedient van oudsher aan de grote aannemers, ZZP’ers, klusbedrijven tot en met middelgrote bouwbedrijven. Bij Holtgrefe grijpen ze letterlijk nooit mis. Van Kramerijen en hang- en sluitwerk tot en met gereedschap, ladders, bevestigingsmaterialen, elektra en meer.

Kobam

Kobam is de technische groothandel voor de bouw in de omgeving van Dongen! Kobam biedt het brede en diepe Polvo assortiment en is daarnaast gespecialiseerd in PBM’s en bedrijfskleding. De medewerkers zijn vakkundig, tot in hun vingertoppen ervaren en weten precies welke oplossing een klant nodig heeft voor zijn specifieke klus. Via de klantvriendelijke webshop kan er gemakkelijk uit het mega-assortiment van Polvo worden besteld. Met groot gemak vindt u in onze webshop alles terug; De bestelhistorie, actuele orders, facturen en eventueel een vaste bestellijst!

Leys

IJzerwarenvakhandel Leys is gevestigd in Roosendaal en telt maar liefst tien vestigingen in Zeeland, Brabant en Zuid Holland. Leys is in deze regio’s een bekende naam door onze vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen, Breda, Gouda, Middelburg, Etten Leur Tilburg, Moerdijk en Terneuzen.

Kwaliteit, aandacht voor de klant en vooral een uitstekend toepasbaar advies kenmerken Leys ongeacht in welke vestiging je als klant komt of met welke buitendienstmedewerker je contact hebt. Van het assortiment van ruim 30.000 artikelen, dat zowel in de breedte als in de diepte goed is samengesteld, wordt ruim 98% van de voorraadartikelen binnen 24 uur geleverd. Vooral met het huismerk Noxxa maakt Leys het onderscheid!

Hendriks

Piet Hendriks begon ruim 60 jaar geleden de zaak aan de Sint Janstraat in Uden. Zijn zoon Paul nam het van hem over en hij bouwde later een nieuwe grote winkel aan de Liessentstraat in Uden. In 2016, dus vrij recent, nam Polvo Hendriks voor bouw & industrie over met vestigingen in Uden en Best. Hendriks blijft onder eigen naam en in dezelfde structuur actief in hun regio. Hendriks is een begrip in de regio Uden. Het is behalve een groothandel in materialen voor bouw en industrie bijvoorbeeld ook gespecialiseerd in het maken van elektronische autosleutels. Een zeer bijzonder specialisme is de verkoop van gas en alle aanverwante artikelen.

Van den Ham

Van den Ham maakt sinds 2014 onderdeel uit van Polvo en heeft drie vestigingen in Nijkerk, Zeewolde en Elburg. Luisteren naar de klant en het probleem uitfilteren, dat is wat Van den Ham kan en doet. Van den Ham inventariseert altijd eerst wie ze als klant hebben. Op basis daarvan wordt een geheel gericht advies gegeven. Van de meest nieuwe gereedschappen, hang- en sluitwerk tot aan Bedrijfskleding en Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Van den Ham is dé partner voor bouw en industrie.

Kruyt

Kruyt is al sinds 1890 een begrip in Leiden en omstreken. Nu ruim 130 jaar laten, telt het ondernemende Kruyt zes vestigingen in het westen van Nederland. Deze vestigingen zijn te vinden in Zoeterwoude, Bergschenhoek, Hoofddorp, Leiderdorp, Noordwijkerhout en Wassenaar.Met vakkundig en goed geschoolde medewerkers levert Kruyt deskundige kennis aan de klant. Mensen die graag klussen, vinden het heerlijk om bij Kruyt te komen snuffelen. In de vestigingen zijn altijd veel nieuwe en vooral ook innovatieve producten in huis. Ijzerwarenvakhandel Kruyt is een groothandel inhang- en sluitwerk, ijzerwaren, bouwbeslag, gereedschappen, machines, bevestigingsmaterialen en toegangscontrole en levert aan de professionele gebruiker in de bouw.

van den Anker

Woont u in de omgeving van Katwijk? Dan mag een bezoek aan van den Anker niet ontbreken. We adviseren u graag om uw klus met juiste materialen succesvol af te ronden.

Specialisaties

Naast de gerenommeerde ijzerwarenvakhandels zijn er binnen Polvo ook een aantal specialisaties. Zo hebben we binnen Polvo het TiFateam, voor timmerwerk op maat. En RED biedt oplossingen om ouderen langer te kunnen laten thuiswonen. Maak hieronder ook kennis met de specialisaties binnen Polvo.

TIFA

Polvo TiFateam is specialist voor de timmerindustrie met als doel de verwerker volledig te ontzorgen . TiFateam werkt als team met korte lijntjes naar de klant, met zowel binnen als buitendienst. TiFateam werkt zeer resultaatgericht en is constant bezig te monitoren wat de behoeftes zijn van de moderne timmerindustrie om deze te voorzien. Meedenken met klanten heeft een hoge prioriteit. Alle medewerkers beschikken over een hoog kennisniveau , en met een assortiment wat voor de verwerker compleet is, dat maakt TiFa tot een betrouwbare partner voor deze specialisatie . Door middel van deze aanpak is de klant verzekerd van een goede servicegraad en een hoge betrouwbaarheid . Dit om onze vele langdurige relaties van deze unieke specialisatie te kunnen blijven waarborgen.

Projectbureau

Het projectenteam is een oplossingsgerichte afdeling die zich bezighoudt met het ver- en ontgrendelen van gebouwen. Steeds vaker wordt hierbij een combinatie van mechanische en digitale toepassingen gebruikt. Tevens houden we aansluiting door te ontwikkelen in 3D modellen en aanverwante digitale informatieverstrekking. Als projectmedewerker sta je in contact met aannemer, installateur of eindklant en vertaalt zijn wens naar een functionele combinatie van producten en toepassingen. Dit wordt niet alleen geleverd, maar vaak ook door Polvo gemonteerd en in bedrijf gesteld.

Cystac / Red

Met een projectmatige aanpak levert Cystac een aantoonbare toegevoegde waarde. Vooral op het gebied van advisering van hang- & sluitwerk en toegangscontrole komt de kennis en begeleiding van Cystac het proces van de klant ten goede. Door Cystac vroegtijdig in te schakelen kan er door hun specialistische kennis mogelijke valkuilen worden herkent en en voor de klant omzeild. Met het RED concept ontzorgt Cystac de langer thuiswonende ouder volledig. Kiezen uit de vele mogelijkheden is eenvoudig door de handige RED pakketkeuzes. RED ontzorgt met personenalarmering, digitale communicatie met mantelzorg en thuiszorg, veilige en comfortabel toegang en producten voor hulp in huis.

Polvo Bedrijfskleding en PBM

Een van de specialisaties van Polvo is Polvo Bedrijfskleding en PBM. PBM staat voor Persoonlijke Beschermings Middelen. Polvo biedt een breed scala aan bedrijfskleding en PBM’s aan. Alle soorten merken en Bedrijfskleding zijn leverbaar. In alle Polvo vestigingen kunnen onze klanten terecht voor ons uitgebreide kledingassortiment voor gratis pas-sessies. Er is altijd één aanspreekpunt voor de klant, wat zorgt voor een duidelijke communicatie. Verder biedt Polvo Bedrijfskleding en PBM een snelle bedrukking en levering van bedrijfskleding, een advies op maat van de kledingspecialisten en budgetbeheer met autorisatiemodules voor klanten. Het kantoor van Polvo Bedrijfskleding en PBM bevindt zich in Nederweert. Naast de binnendienst van Polvo Bedrijfskleding en PBM bevindt ook het magazijn zich in Nederweert. In het magazijn voorzien we de bedrijfskleding van applicaties, zoals merk-en bedrijfslogo’s.

GKL

GKL Ventilatietechniek, gevestigd in Leiderdorp, is binnen de Polvo groep het aanspreekpunt voor alles betreffende natuurlijke- en mechanische ventilatiesystemen (systeem C en systeem D). GKL Ventilatietechniek denkt met de klanten mee in de oriëntatiefase, de werkvoorbereiding en uitvoering. De specialisten van het GKL team staan nauw in contact met de klanten om vragen op het gebied van geluidsisolatie, doekzonwering, natuurlijke ventilatie en gestuurde ventilatiesystemen te beantwoorden en lopende projecten te begeleiden. Snelle levertijden, scherpe prijzen en adequaat reageren op de klant heeft ons een mooi en trouw klantenbestand gebracht in geheel Nederland.

van Enckevort

Van Enckevort is een groothandel in het zuidelijk werkgebied van Polvo. Van Enckevort zit met 11 vestigingen in oostelijk Brabant en Limburg. De aansturing van deze vestigingen vindt plaats vanuit de hoofdvestiging in Venlo. Hier zitten ook de diverse specialisme zoals projecten, timmerfabrieken, glasverwerkers, interieurbouw en E-techniek. Met het complete team van 95 man zijn wij dagelijks bezig om onze klanten en potentiele klanten te voorzien van kennis en kunde. Verder willen we de voorraad zo dicht mogelijk bij onze klanten hebben zodat zij snel over hun materialen kunnen beschikken. Onze visie is om bij onze klanten de focus te gaan leggen op langdurige relaties die zijn gebaseerd op vergaande samenwerking en wederzijds vertrouwen.

Holtgrefe

Holtgrefe heeft haar hoofdvestiging in Waalwijk met nevenvestigingen in Oosterhout, den Bosch en Veghel. Holtgrefe bedient van oudsher aan de grote aannemers, ZZP’ers, klusbedrijven tot en met middelgrote bouwbedrijven. Bij Holtgrefe grijpen ze letterlijk nooit mis. Van Kramerijen en hang- en sluitwerk tot en met gereedschap, ladders, bevestigingsmaterialen, elektra en meer.

Kobam

Kobam is de technische groothandel voor de bouw in de omgeving van Dongen! Kobam biedt het brede en diepe Polvo assortiment en is daarnaast gespecialiseerd in PBM’s en bedrijfskleding. De medewerkers zijn vakkundig, tot in hun vingertoppen ervaren en weten precies welke oplossing een klant nodig heeft voor zijn specifieke klus. Via de klantvriendelijke webshop kan er gemakkelijk uit het mega-assortiment van Polvo worden besteld. Met groot gemak vindt u in onze webshop alles terug; De bestelhistorie, actuele orders, facturen en eventueel een vaste bestellijst!

Leys

IJzerwarenvakhandel Leys is gevestigd in Roosendaal en telt maar liefst tien vestigingen in Zeeland, Brabant en Zuid Holland. Leys is in deze regio’s een bekende naam door onze vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen, Breda, Gouda, Middelburg, Etten Leur Tilburg, Moerdijk en Terneuzen.

Kwaliteit, aandacht voor de klant en vooral een uitstekend toepasbaar advies kenmerken Leys ongeacht in welke vestiging je als klant komt of met welke buitendienstmedewerker je contact hebt. Van het assortiment van ruim 30.000 artikelen, dat zowel in de breedte als in de diepte goed is samengesteld, wordt ruim 98% van de voorraadartikelen binnen 24 uur geleverd. Vooral met het huismerk Noxxa maakt Leys het onderscheid!

Kruyt

Kruyt is al sinds 1890 een begrip in Leiden en omstreken. Nu ruim 130 jaar laten, telt het ondernemende Kruyt zes vestigingen in het westen van Nederland. Deze vestigingen zijn te vinden in Zoeterwoude, Bergschenhoek, Hoofddorp, Leiderdorp, Noordwijkerhout en Wassenaar.Met vakkundig en goed geschoolde medewerkers levert Kruyt deskundige kennis aan de klant. Mensen die graag klussen, vinden het heerlijk om bij Kruyt te komen snuffelen. In de vestigingen zijn altijd veel nieuwe en vooral ook innovatieve producten in huis. Ijzerwarenvakhandel Kruyt is een groothandel inhang- en sluitwerk, ijzerwaren, bouwbeslag, gereedschappen, machines, bevestigingsmaterialen en toegangscontrole en levert aan de professionele gebruiker in de bouw.

Hendriks

Piet Hendriks begon ruim 60 jaar geleden de zaak aan de Sint Janstraat in Uden. Zijn zoon Paul nam het van hem over en hij bouwde later een nieuwe grote winkel aan de Liessentstraat in Uden. In 2016, dus vrij recent, nam Polvo Hendriks voor bouw & industrie over met vestigingen in Uden en Best. Hendriks blijft onder eigen naam en in dezelfde structuur actief in hun regio. Hendriks is een begrip in de regio Uden. Het is behalve een groothandel in materialen voor bouw en industrie bijvoorbeeld ook gespecialiseerd in het maken van elektronische autosleutels. Een zeer bijzonder specialisme is de verkoop van gas en alle aanverwante artikelen.

Van den Ham

Van den Ham maakt sinds 2014 onderdeel uit van Polvo en heeft drie vestigingen in Nijkerk, Zeewolde en Elburg. Luisteren naar de klant en het probleem uitfilteren, dat is wat Van den Ham kan en doet. Van den Ham inventariseert altijd eerst wie ze als klant hebben. Op basis daarvan wordt een geheel gericht advies gegeven. Van de meest nieuwe gereedschappen, hang- en sluitwerk tot aan Bedrijfskleding en Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Van den Ham is dé partner voor bouw en industrie.