Ervaringen van medewerkers

Wat onze medewerkers zeggen

Hoe is het om bij Polvo te werken? Hoe zien de loopbanen van onze medewerkers eruit? Wat is de werksfeer? Deze vragen kunnen onze medewerkers natuurlijk het beste zelf beantwoorden. Hieronder vind je ervaringen van onze medewerkers. Per kwartaal vind je hier een nieuwe blog waarin één van onze medewerkers vertelt over zijn loopbaan of stage bij Polvo.

Martin van Dam - Commercieel medewerker bouwproducten

Mei 2020

Martin van Dam is al een geruime tijd binnen Polvo werkzaam. Hij heeft al op diverse vestigingen van Leys gewerkt. Momenteel werkt hij als commercieel medewerker in de winkel Leys Zevenbergen. Als commercieel medewerker bouwproducten is Martin het aanspreekpunt van de klant en zorgt hij dat de klanten de juiste hulp krijgen bij hun zoektocht naar het desbetreffende product.

Hoelang werk je bij Polvo?

Sinds 1 november 1999.

Hoe ben je bij Polvo beland?

Via een vriendin. Die hoorde dat ik ander werk zocht. Ik ben toen begonnen in het magazijn van Leys Roosendaal.

Was je al bekend met de groothandel voor de bouw?

Ja. Ik heb voorheen al jaren in een doe-het-zelf zaak gewerkt, een soort winkel voor de hobbyist. Hierbij verkocht ik diverse producten die de hobbyist gebruikt om bijvoorbeeld een huis te verbouwen.

Hoe ziet jouw loopbaan binnen Polvo eruit?

Ik ben ooit begonnen als orderpicker. Al gauw ben ik doorgestroomd als voorman goederenontvangst in Roosendaal. Na zo’n zes jaar in het magazijn te hebben gewerkt wilde ik graag weer achter de balie werken. Deze kans werd me geboden en ik ben toen achter de balie gaan werken in Roosendaal. Verder heb ik ook in de winkels in Bergen op Zoom en Steenbergen gestaan. Nu werk ik inmiddels drie jaar in de vestiging Leys Zevenbergen.

Welke opleiding(en) heb je gevolgd?

Ik heb vroeger op de LTS (Lagere Technische School) gezeten. Binnen Polvo heb ik nog een aantal opleidingen gevolgd die aansluiten bij mijn werkzaamheden als commercieel medewerker bouwproducten. Dit zijn vakopleidingen van IMKO, zoals basisopleiding hang- en sluitwerk, gereedschap, en bevestigingstechniek. Hierin ben ik dan ook gespecialiseerd.

Hoe omschrijf je de werksfeer?

De werksfeer is echt goed. Optimaal gezellig. Anders zou ik hier ook geen 20 jaar werken haha. Het voelt echt als een warm bad.

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

De afwisseling. Zo ben je bezig met de indeling van de vakken, en dan ben je weer met klanten bezig of een offerte aan het opmaken. Zeker ook het praatje met de klanten. Heel veel klanten kennen we persoonlijk, het praatje gaat dan ook niet altijd alleen maar over gereedschap, maar bijvoorbeeld over de voetbaluitslagen van het weekend. En uiteraard het vinden van het juiste product voor de klant. Dat is de reden dat veel klanten ons weten te vinden.

Welke boodschap zou je een nieuwe collega willen meegeven?

Blijf jezelf en ga niet te geforceerd aan het werk.

Marnix Ramondt - Stagaire

April 2020

Marnix loopt sinds kort stage op de marketing afdeling van Polvo. Hij krijgt de kans bij Polvo af te studeren door onderzoek te doen naar klantloyaliteit. Wij zijn dan ook heel blij met de kennis die Marnix meeneemt.

Hoelang loop je al stage bij Polvo?

Nog niet zo lang, ongeveer anderhalve week.

Hoe ben je bij Polvo beland?

Via een vacaturebank. Polvo zocht eigenlijk een derdejaarsstudent. Ik wilde graag afstuderen en heb vrijblijvend gevraagd of het ook mogelijk was om bij Polvo af te studeren. Al snel mocht ik op gesprek komen en hebben we goede afspraken kunnen maken.

Was je al bekend met de bouwsector?

Nee, eigenlijk niet. Maar nu komt daar natuurlijk verandering in.

Hoe ziet jouw stage eruit binnen Polvo?

Ik ga een scriptie schrijven. Na mijn scriptie werk ik aan mijn beroepsproduct. Ik ga onderzoek doen naar de klantloyaliteit bij Polvo. Aan de hand van mijn onderzoek zal ik een advies presenteren en implementeren binnen de marketingafdeling. Hierdoor heeft Polvo ook echt meerwaarde aan hetgeen wat ik oplever, omdat mijn product geïmplementeerd wordt en direct gebruikt kan worden.

Welke opleiding volg je momenteel?

Ik volg de opleiding commerciële economie aan de Hogeschool Zeeland in Vlissingen.

Hoe omschrijf je de werksfeer?

Heel gezellig en informeel. Ik mocht  afgelopen weekend gelijk mee naar een team-uitje. We hebben een fantastische  wedstrijd van RKC Waalwijk bezocht. Het team is erg hecht, en dat maakt het erg prettig om in te werken.

Wat vind je het allerleukste aan je stage?

Dat zijn dan toch wel mijn collega’s. Samen maken we het heel gezellig, en dat maakt het leuk om aan mijn afstuderen te werken.

Welke boodschap zou je een nieuwe collega meegeven?

Kom bij Polvo stage lopen om op een gezellige manier te leren!

Celesta Broos - Logistiek medewerker

Maart 2020

Celesta werkt al een aantal jaar in het centrale magazijn bij Polvo Zevenbergen. Ze heeft al verschillende functies binnen het magazijn betrokken. Sinds een maand werkt ze op de afdeling ontvangst retour. Een van haar taken is het controleren en faciliteren van artikelen die retour zijn gestuurd.

Hoe ben je bij Polvo beland?

Via, via ben ik bij Polvo terecht gekomen. De organisatie sprak mij aan. Bij Polvo kreeg ik vastigheid binnen mijn contract. Dat was destijds ook precies wat ik nodig had.

Was je al bekend met de bouwsector?

Ik wist destijds wat de bouwsector inhield. Ik had echter geen ervaring in de bouwsector. Wel had ik ervaring in de logistieke sector.

Hoe ziet jouw loopbaan binnen Polvo eruit?

Ik ben begonnen bij het zogenoemde pallet lengte gebied. Hierna ben ik doorgestroomd naar de inkomende goederen. Ik wilde graag nog meer leren en sinds kort zit ik op de afdeling retour goederen ontvangst.

Welke opleiding(en) heb je gevolgd?

Ik heb de opleiding tot logistiek medewerker aan het Markiezaat College in Bergen op Zoom.

Hoe omschrijf je de werksfeer?

In één woord, goed. Ik kan het prima vinden met al mijn collega’s. Tijdens de pauze ga ik altijd lekker een boterham eten en een luchtje scheppen buiten. We gaan goed met elkaar om, en de omgang op de werkvloer is ook soepel.

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

Het oplossen van problemen. Bijvoorbeeld het uitzoeken van spullen die niet goed zijn geretourneerd. En ook dat ik de kans heb gekregen om mezelf meer te ontwikkelen binnen het magazijn.

Welke boodschap zou je een nieuwe collega willen meegeven?

Blijf altijd geconcentreerd, je krijgt veel informatie in het begin. Er valt heel veel te leren, en als je goed oplet pak je het werk sneller op.